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Haemulpajeon 해물파전 (Seafood scallion pancake)

So young! 2017. 4. 24. 16:48   
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해물파전

해물파전은 한국식 팬케이크인 전의 일종입니다. 전은 반죽과 채소, 김치나 해물, 고기 같은 다른 주 재료들로 만듭니다. 해물파전의 주재료는 해물과 파입니다.

Haemulpajeon is a kind of jeon, Korean style pancake. Jeon is made from batter with other key ingrediants (vegetables, kimchi, seafood or meat). Main ingrediants of Haemulpajeon are seafood and scallion; Haemul(해물) means seafood and Pa(파) means scallion in Korean.

저는 바삭한 반죽과 해물의 진한 맛이 있는 해물파전을 좋아합니다. 저를 포함한 많은 한국인들은 비오는 날, 막걸리와 같이 해물파전 먹는 걸 좋아합니다.

I like Haemulpajeon because of its crispiness and rich taste of seafood. Many Koreans including myself enjoy Haemulpajeon especially in rainy days with Korean rice wine, Makgeolli(막걸리).

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You can also see the videos about it on YouTube.

 

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