with Images/Cuisine

콩나물국 Kongnamul-guk (soybean sprout soup)

So young! 2017. 1. 30. 00:13   
반응형
콩나물국 Kongnamul-guk (soybean sprout soup)
콩나물국 Kongnamul-guk (soybean sprout soup)

 

콩나물은 가장 흔하고 기본적이며 저렴한 식재료 중 하나입니다. 실내에서 자라기 때문에 사시사철 먹을 수 있는 채소이지요. 그덕에 콩나물국은 집에서나 식당에서나 흔히 나오는 음식입니다. 또 강하지 않고 깔끔한 맛 덕분에 해장 음식으로도 인기 있습니다.

Kongnamul (soybean sprout) has always been one of the most common, basic and affordable ingredients in Korean cuisine. Since it grows indoors, you can eat the vegetable anytime all year round. Accordingly, Kongnamul-guk is often on the table both at home and at local restaurants. Its mild and clean taste makes it popular for easing hangovers.

more information on wikipedia.org
if you'd like to try making the dish… check on YouTube.com

 

반응형