with Images/Cuisine

떡만두국 Tteok Manduguk (rice cake and dumpling soup) for Lunar New Year

So young! 2017. 1. 28. 00:48   
반응형

떡만두국 Tteok Manduguk (rice cake and dumpling soup) for Lunar New Year
떡만두국 Tteok Manduguk (rice cake and dumpling soup)

 

떡국은 얇게 썬 떡이 들어간 국이고, 떡만두국은 떡국에 만두를 더한 것입니다.
국물은 여러 재료들로 만들 수 있어요. 소고기 육수가 가장 흔하지만, 닭, 멸치, 굴이나 채소를 사용해 국물을 만듭니다.
떡국은 음력 설날 아침에 먹는 요리입니다. 한국어로 한 살 더 나이 드는 것을 '나이를 먹는다' 라고 표현하는데, 한국 사람들은 설에 떡국을 먹고 한 살 더 먹는다고 이야기합니다.

Tteokguk is a soup(guk in Korean) with sliced rice cake (tteok in Koean). Tteok Manduguk is a variation simply adding Mandu(Korean dumpling).
The soup can be made with different ingredients. Beef is one of the most common ingredients, but chicken, korean anchovies, oyster or vegetables can be used to make the soup.
Ttoekguk is a dish we have at Lunar New Year as breakfast. Koreans say through eating Tteokguk at New Year, you get a year older since in Korean language, we call getting a year old 'eating age'.

more information on wikipedia.org
if you'd like to try making the dish… check on YouTube.com

반응형